100 най-добри снимки

Списания Специални издания Цивилизация

В този специален албум са събрани 100-те най-добри снимки, публикувани в сп. National Geographic от създаването му през 1888 г. до наши дни. Уникалните фотографии са придружени от професионални коментари.

 Подборът на кадрите е направен на базата на огромния архив на списанието, съдържащ милиони снимки, събирани в течение на 117 години. "Това е най-великата колекция от фотографии, публикувана някога", казва главният редактор Крис Джонс. Как са били подбрани точно тези 100 фотографии? „Казано с две думи - много трудно" - обяснява Джонс. Заедно с него в последните етапи на конкурсния процес са участвали и главните редактори на художествения, фотографския и дизайнерския отдел на списанието.

За корицата на албума е избрана добре познатата ни и вълнуваща фотография на афганската бежанка, направена от Стив Маккъри през 1985 г.

Купи онлайн специалното издание "100 най-добри снимки"

Колекционерското издание е разделено на четири основни теми - "Нови икони", "Семеен албум", "Диви животни" и "Вечни търсачи". Първата включва класически снимки на National Geographic като тази на високите, изрисувани мъже от племето уодаабе в Нигер, които изпълняват традиционен танц, за да спечелят бъдещите си съпруги. В "Семеен албум" могат да се видят най-различни кадри - пъстра палитра от човешки характери, култури и обичаи.

Специално внимание е отделено и на фотографиите на диви животни като една от запазените марки на National Geographic.

Последната глава е посветена на откривателския дух, подтикващ хората от екипа на National Geographic да попадат в екстремни ситуации и да търсят опасните места.