100 най-добри непубликувани снимки

Списания Специални издания

Никога не сте ги виждали в списанието...досега.

Албумът представя 100-те най-добри снимки на фотографите на National Geographic, които никога досега не са били публикувани на страниците на списанието.

Oт десетките хиляди изображения, заснети в изпълнение на отделните задачи, фотографът и художественият редактор са принудени да изберат няколко десетки кадри, които да влязат в списанието – тези, които според тях най-добре разказват историята. Но всъщност дори и те са твърде много. На практика има място само за около една трета от тях.

Какво обаче се случва с част от чудесните снимки, които по една или друга причина не са успели да минат през ситото, а са заслужавали? Екипът на списанието потърси начин да им даде живот, като ги сподели с вас. Затова помоли фотографите на National Geographic да прегледат старите си работи и да открият снимките, които им се иска да бяха намерили място в оригиналните статии. Те се заеха с тази задача с радост, виждайки в нея шанс да споделят своите любими кадри и емоциите, свързани с тях, в специално издание с емблематичната жълта рамка. Така фотографите най-сетне могат да ви покажат някои от любимите си мигове, уловени в кадър, и ето го резултата - един любопитен албум с най-добрите непубликувани снимки и историите на някои от тях, разказани от самите им автори.

Колекционерското издание е с по-голям формат от списанието, на твърда хартия и с луксозна корица. To е разделено на две основни теми – „Изразителни моменти“ и „Игра на търпение“, като снимките в тях се редуват с рубриката „Гласът на фотографа“, в която се разказват интересни подробности за фотографиите. Първата тема е обединила любопитни снимки на хора от най-различни етноси, с различни характери и обичаи, представени чрез едно от основните умения на фотографите на National Geographic – да улавят уникалността на мига и на културата, която отразяват. В “Игра на търпение” фотографите търсят най-добрия ракурс, чрез който да ни помогнат да усетим живата магия на дивата природа.

Купи