сп. National Geographic - Август 2020
National Geographic KIDS - Август 2020
Излезе новата книга на AMG Publishing „Дървото на коприната“ от Джулиан Стокуин – исторически приключенски роман.
Има един райски остров в света, изпълнен с живот и световно признат като център на биологичното разнообразие, съобщава Би Би Си. Нова Гвинея – островът с най-богатото растително разнообразие от всеки остров в света, разкриват ботаниците.
Красиво, по-красиво, Мальовица… Тази сравнителна степен планинарите най-често шеговито използват, за да опишат невероятната гледка, разкриваща се на един от най-красивите върхове в северозападната част на Рила планина – връх Мальовица.
По книжарниците вече се намира „Законите на човешката природа” – най-новата книга на американския писател Робърт Грийн, дал на читателите си класики като „Майсторството”, „48-те закона на властта”, която предстои да излезе в ново издание, „Изкуството да съблазняваш” и др.
За шерпите Еверест е свято място, заслужаващо уважение, но популярността му го съсипва. Слава богу планинарската общност и други организации се опитват да възвърнат предишната му слава.
август | от редактора
Красимир Друмев
Повече от седем десетилетия след като била разрушена, Хирошима го е преодоляла. Но за все още живите оцелели ужасите на ядрената атака и уроците на войната са все така ярки.
Заразените с Covid-19 са застрашени и от сърдечни проблеми, сочи изследване на учени от Франкфуртския университет, публикувано в журнала JAMA Cardiology.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах