сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
„Начинът по който мислим е умение, което може да се научи и да има драстичен ефект върху качеството ни на живот“, казва здравният специалист Даниеле Касиопо.
Защо Ренесансът се е случил във Флоренция? Защо през XIX век малкият шотландски град Единбург е родил толкова много изобретения от световна величина? Каква е била причината Калкута, Индия, да създаде големи величия, а след това да потъне в бедност и разруха?
На 23 януари 1904 г. със Закон за университета Висшето училище в София е преобразувано в Български университет „Братя Евлоги и Христо Георгиеви от Карлово“. Първоначално най-старото висше учебно заведение у нас носи името на своите благодетели.
Гигантските гнезда тежат до един тон, широки са до шест метра и подслоняват цели фамилии, които имат собствени помещения за спане и размножаване.
Във вторник германското правителство реши да затегне ограниченията.
Палеонтолози откриха древни роднини на светулките, които се оказаха липсваща връзка между древни биолуминесцентни насекоми и съвременните светещи насекоми.
По книжарниците излезе „Бъдещето на почти всичко“ – забележителен труд от футуриста Патрик Диксън, когото „Уол Стрийт Джърнал“ нарича „гуру на глобалната промяна“.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах