сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020

Книгата "100 места, които ще променят живота ви" с отстъпка до 05.04.2020 г.

19.2.2020 г.

Не просто книга, а мъдро послание

Мечтаете ли да обиколите света? Да посетите места, които привличат като магнит и носят невероятни изживявания? Чувам как от гърдите ви се откъртва тежка въздишка. Тя идва да ни каже, че да, в ранна младост сте имали такива мечтания и дори сънища, но днес? Днес живеете в натоварено с отговорности и грижи ежедневие и хич не ви е до пътешествия...

ПОРЪЧАЙ ТУК "100 МЕСТА, КОИТО ЩЕ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА ВИ" само за 19,95 лв. до 05.04.2020 г.

Тази книга ще ви убеди, че грешите. Страница след страница тя ще събужда копнежа ви. Нещо повече – като добър приятел тя ще ви казва, че можете да преодолеете рутината на ежедневието и да си позволите късче романтика, красота и мъдрост. А сетне – още едно късче. И още едно, и още едно...

ПОРЪЧАЙ ТУК Книга + годишен абонамент за списание National Geographic: 54,95 лв. 

Убеден съм, че това ще стане, защото тази книга не е просто една от многото, посветени на близки и далечни дестинации.

Тази книга носи послания до нас, читателите й. Тя ни казва кои места по света да посетим, за да променим живота си към по-добро. Да му придадем по-високо качество и да започнем да гледаме на нещата по-мъдро и по-радостно.

Нека обаче, преди да ви представя по-подробно съдържанието на книгата, да ви обърна внимание, че тя е издание на National Geographic. А това означава – като всички публикации на Националното географско дружество на САЩ, и тази книга е образец на най-висока журналистическа взискателност. Всяка дума и всеки ред са минали през „цедката“ на опитни редактори, тук няма нищо случайно, неточно и недомислено. Още от първата страница пред вас се разкрива изключително силната страна на книгата. Това са нейните фотографии. Те буквално са зашеметяващи, истински връх в професията. Всеки кадър ни представя не просто туристически обекти. Камерите на едни от най-добрите  фотографи в света улавят в дълбочина човешките образи, омайващата красота на природата, мъдростта на вечни творения на цивилизацията. Дори да не четете текстовете, а само да се наслаждавате на фотографиите, вие ще получите прекрасни изживявания.

Не случайно книгата има четири основни раздела. Те са назовани Разум, Тяло, Дух и Душа.  Това са четирите послания на Стоте места, които са в състояние да променят живота ви. Да, да го променят, а не просто да ви доставят туристическо удоволствие. Пребиваването – кратко или по-дълго – на всяко едно от тях слага отпечатък върху нашата душевност.

Нека погледнем сега първия раздел. Наречен е Разум и негово мото са мъдри думи на американския писател Оливър Уендъл Холмс-старши. Той казва: „Човешкият ум се разтяга от нова идея или усещане и никога вече не се свива до първоначалните си размери“. Страниците в този раздел ни убеждават в неговата правота. Ако идете в Мексико, в Куба или Йерусалим, във Флоренция или Мендоса в Аржентина, вие, благодарение на тази книга, ще откриете нещо много повече от описаното в стандартните туристически гидове. Ще откриете именно върхове на разума, на неговата растяща с вековете сила.

Така и другите раздели на Стоте места ще ви направят съпричастни чрез образи и текст към идеята да ги посетите, за да  постигнете промяна към по-добро в живота си.
 
Но... Но убеден съм, че може и без туристически билети – дори само чрез прочит на книгата и чрез разглеждане на невероятните фотографии ще постигнете духовна наслада и пожелавам ви – засилено желание все повече да опознавате и осмисляте  нашия прекрасен и уникален свят.
 
Красимир Друмев
Главен редактор на National Geographic, България
 
Съдържание:
РАЗУМ 
стр.8
Научете нещо ново - от курс по изобразително изкуство в Италия до как да си направите свое собствено вино в Аржентина.
ТЯЛО 
стр. 34
Отдайте се на физическите усещания - дали ще тръгнете пеш по Великата китайска стена, или ще се потопите в Синята лагуна на Исландия.
ДУХ 
стр. 60
Съзерцавайте и се наслаждавайте - от поклонение в Япония до взиране в звездите в Чили.
ДУША 
стр. 68
Пожелайте да помогнете на другите - от спасяване на морски костенурки в Коста Рика до преподаване на деца в Кения.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах