сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Тъй като аутизмът е бил идентифициран за пръв път през 40-те години на XX в., изследователите се затрудняват да го обяснят.
„Клотилда“ - позорният епилог на „първородния грях на Америка“.
Международният съюз за защита на природата определя над 200 вида и подвида бозайници като критично застрашени. Изчезванията на видове днес са толкова много, че според учените сме на ръба на масово измиране на видове.
По причини, трудни за разбиране, устойчивостта е станала силно политизиран въпрос. И въпреки това са нужни политически промени на всички равнища, за да ускорят прехода ни към чиста енергия.
В хода на историята потопи, горски пожари, земетресения и вулкани – както и експанзивни цивилизации и завоевателни армии – трайно са променяли съкровени пейзажи и са разстройвали цели общества.
Ледът, който открай време очертава планинските вериги на Южна Азия, се топи и образува огромни нови езера, увеличавайки риска от катастрофални наводнения.
Не от вчера въстанието и царуването на Ивайло будят силен интерес и още по-силни емоции.
Свят без отпадъци изглежда невъзможен. Но тревожният факт е, че около две трети от всички минерали, изкопаеми горива, храни и други суровини, които извличаме от земята и превръщаме в продукти, отиват на боклука.
През април 2014 г. бойци на „Боко Харам“ (чието име се превежда грубо като „Западното образование е грях“) отвлекли 276 нигерийски ученички от общежитията им в град Чибок, натоварили ги на камиони и се отправили към прикритието на гората Самбиса, превзета от джихадистката групировка.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах