сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
Объркан ястреб едва се крепи на краката си на път в щата Тексас. Два ламантина са заседнали на плаж във Флорида. Всички те са попаднали на пътя на смъртоносни урагани и отчаяно имат нужда от помощ.
„Добро утро“ – поздравява те домът ти. Годината е 2070 и е време за ставане – къщата ти служи като будилник. Заставаш пред голямото видео огледало, което прожектира върху теб различни дрехи.
Какво избираш: да имаш хващателна опашка или да имаш хващателен език?
Знаеш ли, че първите замъци били построени преди около 1000 години? Известно ли ти е, че замъкът Нойшванщайн в Германия вдъхновил Замъка на спящата красавица на „Дисни“? А чувал ли си, че бръснарят на замъка бил и зъболекар? Виж още любопитни факти за замъци в рубриката „Влез бързо в час“.
Трудно е да се повярва, че безпомощното на вид двуседмично тюленче може да оцелее самичко в ледения свят на Северния Атлантик. Но малките гренландски тюленчета се справят. Как? С помощта на козина, подкожна мас и инстинкти. Научи как в различните етапи на своето израстване тюленчетата сменят облика си.
Когато в края на XVII в. изследователи да първи път забелязали в Австралия това рунтаво и симпатично на вид животно, те решили, че са се натъкнали на голям колкото котка плъх. Нищо общо с истината. Куоките са роднини на кенгурутата и валабитата, но са много по-чудати. Това торбесто има черти, които обикновено свързваме с други животни, и затова е доста странно.
Изследователи на National Geographic разказват за своите приключения в науката. Херпетологът Золтан Такач търси опасни влечуги, чиито отрови може да помогнат за създаването на нови лекарства. Пазителката на дивите животни Хотлин Омпусунгу работи за опазването на горите в Индонезия в Югоизточна Азия. А експертът по роботика Робърт Уд разказва как измислил летящ робот.
Направи си този развлекателен тест, за да провериш колко си „нормален“. Отбележи своя отговор и виж какво са посочили други деца. Събери всичките си точки, изчисли общия си сбор и прочети какво казва резултатът за теб. Няма проблем, ако не се разпознаеш в тези описания – те са просто за забавление!
Котаракът Харли изчезнал по време на торнадо и всички от семейството помислили, че вече няма да го видят. Но останали повече от смаяни, когато писанът се завърнал година и половина по-късно. Вероятно умният котарак оцелял, като ловувал гризачи и отмъквал храна от други домашни любимци. Виж още невероятни истории в рубриката „Удивителни животни“.
На Антарктида има само два сезона – лято и зима. Всяка зима императорските пингвини се завръщат на Антарктида от океана. С височина почти 1,20 м и тегло 40 кг, само те са достатъчно големи, силни и издръжливи, за да победят зимата и да отгледат семейство на полярния лед.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах