сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
Голям шотландски бик като Хеймиш едва ли има нужда от бодигард, но един бял гъсок е на друго мнение.
В най-най-далечните предели на Слънчевата система обикаля загадъчна неоткрита планета. Гигантска е – има маса приблизително 5 пъти колкото Земята.
Много пингвини се чувстват чудесно на голям студ. Те не обръщат внимание на мразовития вятър, пързалят се по корем по ледниците и плуват под леда.
Знаем, че обичаш езерата, реките, моретата и океана и искаш за защитиш животните, които зависят от него. Преди да започнеш да четеш, направи забавния тест на стр. 10–11, за да провериш на кое от спасените животни, за които се разказва в този брой, приличаш най-много. А те са:
Черна котка ти е пресякла път? Може би днес ти е щастлив ден! Любителите на котки знаят, че всяко коте може да ти донесе само хубави неща като утеха и компания. Затова хората живеят със своите мъркащи приятели вече от хиляди години и котките продължават да са популярни домашни любимци и днес. Запознай се с 10 писани, които ще ти докажат, че котките нямат равни цяла година!
Никакви сладкиши – тези сладури искат просто да ги почешеш! Милиони домашни любимци ще бъдат маскирани за Хелоуин и National Geographic Kids ти представя някои от най-смахнатите костюми в рубриката „Удивителни животни“. Домашните любимци, които ти показваме, обичат да носят костюми, но на твоя може и да не му е приятно. Никога не го насилвай да прави нещо, което не иска.
Странни улики, изстинали следи и нерешени гатанки от миналото. Виж какво са узнали учените и историците за пет от най-озадачаващите загадки на света.Съществува ли Йети? Защо хората изчезнали от изгубената колония Роаноук? Защо една от мумиите, които били открити в Долината на царете в Египет, сякаш стене? Какво се случило със съкровището на алчния крал Джон? Какво тайно послание се крие в скулптурата „Криптос“, която се намира в комплекса на ЦРУ?
Много хора не вярват в призраци, таласъми, вампири или зомбита. Може би и ти не вярваш. Но все пак, ако се усъмниш, че нещо злокобно витае наоколо, тук сме побрали най-добрите съвети от фолклора, градските митове и страшните филми. С този страшен тест ще провериш колко добре ще се справиш с тъмните свръхестествени сили.
Знаеш ли, че най-старото дърво на Земята е на повече от 5000 години – приблизително на колкото са египетските пирамиди? Чувал ли си, че на един охлюв ще му трябват около 140 часа, за да изпълзи 1 км, без да спира? А известно ли ти е, че през последните 5 минути Земята е изминала 8000 километра?

Повечето хора си представят, че леопардите обикалят из африканските савани, но петнистите хищници се срещат в много различни места по света – тревисти равнини, джунгли, пустини и мразовити хълмисти пейзажи.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 28
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах