сп. National Geographic - Май 2020
National Geographic KIDS - Май 2020
Докторите от Викторианската епоха съветвали мъжете да си пускат бради, за да се предпазват от болести. Една традиционна китайска рецепта за облекчаване на болки в ставите включва змийско масло. Приготви се да останеш шашнат от някои доста необичайни лекарства, представени от NG Kids.
Косатките принадлежат към семейството на делфините, така че учените били наясно с част от социалното им поведение.
Благодарение на „Събуинг“ ще разбереш какво е да се плъзгаш през океана като делфин.
Мечтаеш ли за приключения? Искаш ли да станеш фотограф на диви животни, биолог на растенията или природозащитник? Научи повече за трима опитни изследователи на National Geographic, за да разбереш какво ти е необходимо, за да осъществиш мечтите си.
Знаеш ли, че децата могат да чуят някои високи звуци, които възрастните не чуват? Известно ли ти е, че според традиционната японска култура звукът на камбаните предпазва от злонамерени духове?
Човекоподобните маймуни използват звуци, движения и дори телесни миризми, за да предадат послание.
По време на буря с пороен дъжд в Англия един фермер излиза да провери как са овцете му. Стадото е в безопасност, но той се натъква на друго животно в сериозна беда. На земята безпомощно лежи мъничък язовец, почти без козина.
Знаеш ли, че камбоджанският език има най-голямата азбука на света – състои се от 74 букви? Известно ли ти е, че октоподите общуват, като променят цвета си? А чувал ли се, че тайните езици, на които разговарят някои близнаци, се наричат криптофазия. Научи още интересни подробности за езика от рубриката на NG Kids „30 любопитни факта“.
Подобно на детективи, учените изследват уликите, останали на местопрестъплението, за да разрешат заплетените случаи с престъпления, извършени спрямо животни. Те използват най-модерни технологии, за да разкрият виновниците.
Прасенцето Крис просто искало да тича и да си играе. То обаче се родило с увредени задни крака.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 27
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах