сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Женски носорог и нейното малко пасат трева в обширна равнина в Южна Африка. Въпреки че наоколо всичко изглежда спокойно, животните не са в безопасност.
Знаеш ли, че птиците апапане, които се срещат само на Хаваите, могат да пеят поне 10 различни песни? Известно ли ти е, че традиционно хавайско лакомство е настърган лед върху бобено пюре?
Представял ли си си, че някои от най-прочутите сгради в света могат да бъдат толкова вкусни? Така е – поне когато става дума за макети от шоколад.
Много животни проявяват признаци на разум. Октоподите решават загадки. Вълците общуват. Гарваните използват сечива. Делфините обаче притежават всички тези способности.
Знаеш ли, че през първите 7 месеца от живота си синьото китче може да качва по 4 кг на час?
Котките са най-популярните домашни любимци по света. Нека обаче веднага изясним нещо. Котките не са кучета!
Какъв е обичайният номер на клоунските обувки – 43, 47, 58 или 64? На каква възраст малкото северно еленче вече може да те надбяга – на един ден, на една седмица, на един месец или на една година?

Големите панди са едни от най-редките бозайници в целия свят. Живеят в гъстите бамбукови гори на дъждовните планини в Западен и Централен Китай.
Знаеш ли, че астрономите открили звезда, която представлява диамант с тегло 10 милиарда трилиона трилиона карата?
Върховете на Андите в Перу се простират на километри във всички посоки. Докато слънцето се издига, мъглата се разпръсва и разкрива неочаквана гледка.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах