сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
Женски носорог и нейното малко пасат трева в обширна равнина в Южна Африка. Въпреки че наоколо всичко изглежда спокойно, животните не са в безопасност.
Знаеш ли, че птиците апапане, които се срещат само на Хаваите, могат да пеят поне 10 различни песни? Известно ли ти е, че традиционно хавайско лакомство е настърган лед върху бобено пюре?
Представял ли си си, че някои от най-прочутите сгради в света могат да бъдат толкова вкусни? Така е – поне когато става дума за макети от шоколад.
Майките тигри трябва да пазят малките си от хищници, да намират храна и да защитават територията си. Грижите по това да опази тигърчетата и да бъдат те здрави и нахранени отнемат цялото й време. Изследователите не били сигурни как точно мамите тигрици се справят с всички тези задачи. Като съчетали модерните технологии и традиционно проследяване, учените успели да получат уникален поглед към това как мама тигър успява да свърши всичко.
Много животни проявяват признаци на разум. Октоподите решават загадки. Вълците общуват. Гарваните използват сечива. Делфините обаче притежават всички тези способности.
Знаеш ли, че през първите 7 месеца от живота си синьото китче може да качва по 4 кг на час?
Котките са най-популярните домашни любимци по света. Нека обаче веднага изясним нещо. Котките не са кучета!
Какъв е обичайният номер на клоунските обувки – 43, 47, 58 или 64? На каква възраст малкото северно еленче вече може да те надбяга – на един ден, на една седмица, на един месец или на една година?

Големите панди са едни от най-редките бозайници в целия свят. Живеят в гъстите бамбукови гори на дъждовните планини в Западен и Централен Китай.
Знаеш ли, че астрономите открили звезда, която представлява диамант с тегло 10 милиарда трилиона трилиона карата?
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах