сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Вълк излиза на песъкливия плаж. Улавя миризма и започва да рови мокрия пясък, за да открие мида. Хрус! Той чупи със зъби черупката и преглъща. Още е гладен и затова се хвърля в океанските вълни, за да преплува до близкия остров и да си потърси още храна. Тези специални сиви вълци живеят край морето вече хиляди години. Около 2000 от тях обитават района на островите и крайбрежните дъждовни гори в Западна Британска Колумбия в Канада. NG Kids ти разказва защо на крайбрежните вълци да им е добре край морето.
Вълци в океана – странно, нали? Запознай се с още няколко животни, които може да ти се сторят не на място, но всъщност са точно където трябва. Например дървесните кози, които се катерят по 10-метрови арганови дървета в Мароко. Научи и за пингвините тауаки, които предпочитат топлите води и мъгливите джунгли на Югозападна Нова Зеландия вместо мразовитата Антарктида.
Никакви сладкиши – тези сладури искат просто да ги почешеш! Милиони домашни любимци ще бъдат маскирани за Хелоуин и National Geographic Kids ти представя някои от най-смахнатите костюми в рубриката „Удивителни животни“. Домашните любимци, които ти показваме, обичат да носят костюми, но на твоя може и да не му е приятно. Никога не го насилвай да прави нещо, което не иска.
Какъв беше този странен шум в нощта? Може би вятърът? Или нещо друго? Когато се сблъска с нещо страшно, мозъкът ти отделя химикали, които карат сърцето ти да бие по-бързо и затова дишаме ускорено и се потим. Твоята нервна система подготвя тялото ти или да се бори със заплахата, или да избяга от нея. Учените наричат тази реакция „бий се или бягай“. NG Kids ти обяснява кое ни кара да се почувстваме така и как някои зловещи неща влияят на човешкия мозък.
Тест: колко си гнуслив?
Думата „гнуслив“ се отнася за хора, които са чувствителни към всякакви гадни неща – например да настъпиш кучешко ако на улицата или да помиришеш развалена храна. Любопитен ли си ти самият колко издържаш на гнусотии? National Geographic Kids ти е
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах