сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Коалите не са застрашен вид, но ги грозят множество заплахи: пожари, глад, нападения от кучета, произшествия с коли и болести непрекъснато излагат на опасност пухкавите бозайници. За щастие храбри хора всеки ден протягат ръка на симпатичните австралийски торбести. В NG Kids ще откриеш пет трогателни истории за спасени коали.
Прозвучава звънец, който слага начало на състезанието. Сърцето ти бие лудо. Твоята кола се провира между другите автомобили към челото на колоната. Пресичаш финиша първи! Тълпата те приветства. Всъщност не си в кола. Но благодарение на високотехнологичните „умни“ очила, които носиш на трибуните, изпитваш същото като реалния шофьор на пистата. Виж още начини, по които ще се забавляваме през 2060 г. и след това.
Единствено мъжките лъвове имат грива. Но защо? Ивиците на тигъра и петната на леопарда служат за камуфлаж, но гривата не носи някакво явно предимство. Със сигурност дългата козина при горещия африкански климат е по-скоро неудобство. Защо да си правим живота по-труден, като си покриваме главите с дебел шал? Двама биолози решили да потърсят отговора на този космат въпрос.
Защо е опасно хората да влизат в Пещерата на кристалите в Мексико? Как се готви за зимата бактрийската камила от пустинята Гоби в Китай? Кой плод има същото име като птица в Нова Зеландия? Ако твоите родители не могат да отговорят на тези въпроси, може би не ти, а те трябва да ходят на училище!
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах