сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
Сервалът може да ти се стори странен, но това е добре, щом става дума за лов. Заради супердългите му крака, източената шия и огромните уши наричат сервала „котка от резервни части“. Но събрани на едно място, тези чудати части от тялото го правят успешен ловец, който улавят плячката си при над 50% от опитите. Открий 6 специфични особености, които превръщат сервала в съвършения ловец.
Знаеш ли, че хора, наречени „хранителни технолози“, опитват котешката и кучешката храна за фирмите производители? Чувал ли си, че съществува протеин, който може да попречи на сладоледа да се разтопи бързо в топло време? А известно ли ти е, че учените са измислили как да превърнат сварено яйце в сурово? Научи още интересни факти за храната в рубриката „30 любопитни факта“.
Кое е най-бързото животно на света – гепардът или соколът скитник? Кое е най-умното – шимпанзето или враната? А кое ли е най-смъртоносното – мечката гризли или черната мамба? Виж кое животно ще надделее в тези оспорвани въображаеми дуели.
Зевс и Посейдон в гръцката митология са братя. Зевс е върховният и най-могъщ бог, владетел на Олимп, бога на небето и мълниите. Посейдон – богът на морето – е вторият по мощ след Зевс. Щом ударел с тризъбеца си морската повърхност, събирал облаците, надигал вълните и предизвиквал бурите, но само с едно кимване успокоявал развълнуваното море. Научи още за легендарния герой от страниците на NG Kids юни.
Миниатюрни фигури на Дарт Вейдър, изваяни от върхове на моливи. Цял автомобил в реален размер, изработен от консерви. Нефтена платформа с тегло половин тон, направена от 4 милиона кибритени клечки и строена в течение на 15 години. Открий още любопитни имитации в рубриката „Световните 8“.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах