сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
На пръв поглед няма нищо необикновено в една мама видра, която храни своето малко с морски таралеж. Но менюто на тези морски бозайници всъщност помага за опазването на околната среда. Открий още изненадващи начини, по които морските видри спасяват планетата.
Преди няколко десетилетия около 4000 лисици обикаляли Санта Крус и още два острова на около 30 км от южните брегове на Калифорния. Наскоро обаче бяха почти изчезнали. Човешката дейност опасно променила техния природен дом и през 1999 г. били останали едва стотина. Учените знаели, че ако искат да съхранят този уникален вид лисици, ще трябва отново да променят островите. Научи какъв е техният спасителен план.
В Аляска има ледено чудовище. Вътре в Земята има втора Земя. Гълъби организират светлинно шоу. Откриха тайната на сърбежа. Крави носят раници. Това вероятно са някои от най-странните истории, които някога си чувал – но само три от тях отговарят на истината. Можеш ли да познаеш кои заглавия са истински и кои са пълен фалшификат?
Вертикалните зеници на домашната котка й придават особен вид, но си имат предназначение. Котките са активни и денем, и нощем и очите им могат да се нагодят към всякаква светлина. Зениците им са кръгли, когато трябва да пропускат много светлина, и се свиват до цепки, ако трябва да пропускат по-малко. Виж още 7 животни със странни и уникални очи.
Лабрадорът Фред бързо усвоил най-важното за бащинството, когато осиновил девет патета. Те били намерени да се скитат в околностите на имота на Фред в Англия и стопаните се притеснили, че мъничетата могат и да не оцелеят без майка си. Добре че 10-годишният лабрадор бил готов да стане родител! Виж още невероятни истории в рубриката „Удивителни животни“.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах