сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
На Антарктида има само два сезона – лято и зима. Всяка зима императорските пингвини се завръщат на Антарктида от океана. С височина почти 1,20 м и тегло 40 кг, само те са достатъчно големи, силни и издръжливи, за да победят зимата и да отгледат семейство на полярния лед.
Сторете място, императори! Представяме ти останалите видове пингвини по света. Чудатите „прически“ и забавните характери са само някои от нещата, заради които те съвсем не са просто черно-бели.
Екстремни рекорди
Най-високите, най-смъртоносните, най-бързите, най-малките и най-горещите неща на Земята. Представяме ти хавайския вулкан Мауна Лоа, соленоводния крокодил, дребната лисица фенек, водното конче и пустинята Лут в Югоизточен Иран.
Според легендите притежаването и носенето на скъпоценни камъни ни помага да се предпазим от зли сили, дарява красота и щастие, пази от болести и дори може да ни направи... невидими. Виж какво символизира всеки минерал и какво казва за теб твоят рожден камък.
С коя част от тялото пеперудата опитва храната си? Как стегозавърът се защитавал от враговете си? Къде можеш да откриеш голохрило? Ако твоите родители не могат да отговорят на тези въпроси, може би не ти, а те трябва да ходят на училище!
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах