сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Трудно е да се повярва, че безпомощното на вид двуседмично тюленче може да оцелее самичко в ледения свят на Северния Атлантик. Но малките гренландски тюленчета се справят. Как? С помощта на козина, подкожна мас и инстинкти. Научи как в различните етапи на своето израстване тюленчетата сменят облика си.
Когато в края на XVII в. изследователи да първи път забелязали в Австралия това рунтаво и симпатично на вид животно, те решили, че са се натъкнали на голям колкото котка плъх. Нищо общо с истината. Куоките са роднини на кенгурутата и валабитата, но са много по-чудати. Това торбесто има черти, които обикновено свързваме с други животни, и затова е доста странно.
Изследователи на National Geographic разказват за своите приключения в науката. Херпетологът Золтан Такач търси опасни влечуги, чиито отрови може да помогнат за създаването на нови лекарства. Пазителката на дивите животни Хотлин Омпусунгу работи за опазването на горите в Индонезия в Югоизточна Азия. А експертът по роботика Робърт Уд разказва как измислил летящ робот.
Направи си този развлекателен тест, за да провериш колко си „нормален“. Отбележи своя отговор и виж какво са посочили други деца. Събери всичките си точки, изчисли общия си сбор и прочети какво казва резултатът за теб. Няма проблем, ако не се разпознаеш в тези описания – те са просто за забавление!
Котаракът Харли изчезнал по време на торнадо и всички от семейството помислили, че вече няма да го видят. Но останали повече от смаяни, когато писанът се завърнал година и половина по-късно. Вероятно умният котарак оцелял, като ловувал гризачи и отмъквал храна от други домашни любимци. Виж още невероятни истории в рубриката „Удивителни животни“.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах