сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Черна котка ти е пресякла път? Може би днес ти е щастлив ден! Любителите на котки знаят, че всяко коте може да ти донесе само хубави неща като утеха и компания. Затова хората живеят със своите мъркащи приятели вече от хиляди години и котките продължават да са популярни домашни любимци и днес. Запознай се с 10 писани, които ще ти докажат, че котките нямат равни цяла година!
Никакви сладкиши – тези сладури искат просто да ги почешеш! Милиони домашни любимци ще бъдат маскирани за Хелоуин и National Geographic Kids ти представя някои от най-смахнатите костюми в рубриката „Удивителни животни“. Домашните любимци, които ти показваме, обичат да носят костюми, но на твоя може и да не му е приятно. Никога не го насилвай да прави нещо, което не иска.
Странни улики, изстинали следи и нерешени гатанки от миналото. Виж какво са узнали учените и историците за пет от най-озадачаващите загадки на света.Съществува ли Йети? Защо хората изчезнали от изгубената колония Роаноук? Защо една от мумиите, които били открити в Долината на царете в Египет, сякаш стене? Какво се случило със съкровището на алчния крал Джон? Какво тайно послание се крие в скулптурата „Криптос“, която се намира в комплекса на ЦРУ?
Много хора не вярват в призраци, таласъми, вампири или зомбита. Може би и ти не вярваш. Но все пак, ако се усъмниш, че нещо злокобно витае наоколо, тук сме побрали най-добрите съвети от фолклора, градските митове и страшните филми. С този страшен тест ще провериш колко добре ще се справиш с тъмните свръхестествени сили.
Знаеш ли, че най-старото дърво на Земята е на повече от 5000 години – приблизително на колкото са египетските пирамиди? Чувал ли си, че на един охлюв ще му трябват около 140 часа, за да изпълзи 1 км, без да спира? А известно ли ти е, че през последните 5 минути Земята е изминала 8000 километра?

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах