сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
В навечерието на 80 годишнината на Колин Таброн, „Вакон“ представя една от най-добрите книги от майстора на класическия пътепис.

Kакво точно са гравитационните вълни и защо доказването на тяхното съществуване е толкова важно за човечеството?
Специална инсталация на Destructive Creation от събраните отпадъци ще привлече вниманието към все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните
Катерачите, които всяка пролет пристигат в базовия лагер на Еверест, се подготвят за срещи с безброй опасности – от височинна болест и лавини до инфекциозни болести. Когато пристигнат в базовия лагер обаче се появява една натрапчива мисъл: как могат да ползват интернет?
Учени откриха еволюционен парадокс, при който мъжете увреждат способността си да имат деца заради усилията си да изглеждат по-привлекателни.
Раннонеолитен гроб на около 7 600 години откри в селище Слатина екип от археолози, ръководени от чл.-кор. Васил Николов, зам.-председател на БАН, съобщиха от академията. Находката е изключително рядка.
През 1999 г. Министерството на околната среда и водите определя 28 май за Ден на парковете в България.
Искате да усетите тръпката на висините? Пробвайте едно от тези приключения.

Все по-големият брой хора и все по-малкото морска храна на места като Западна Африка водят до повишено търсене на морски животни като китове, делфини, тюлени и морски костенурки: нещо, което учените наричат „месо от морски дивеч“.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) представя близката и вълнуваща дестинация – пограничната планина Осогово, която е подходяща за разнообразни форми на туризъм – пешеходен, вело, конен и други.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах