сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
Все повече страни започват да разхлабват рестрикциите за излизане от страната и отварят бизнесите. Но, Ханс Клуге, директор за Европа на Световната здравна организация (СЗО) предупреждава, че твърде ранното разпускане може да върне коронавируса през зимата.
Експеримент, с помощта на който семена на растения за салата бяха изпратени в космоса, даде надежда за бъдещо отглеждане на храна на друга планета, предаде агенция Синхуа.
Джеф Безос ще стане първият в света трилионер, прогнозират експерти заради резкия скок на акциите на компанията му Amazon. Според техните изчисления това ще стане през 2026 година.
Първите астронавти на Марс трябва да има убежище, което да ги предпази от негостоприемните условия на планетата.
Организацията по прехрана и земеделие към ООН оценява, че до 25 милиона източноафриканци ще страдат от недостиг на храна в края на годината.
Международен екип от учени, ръководен от изследователи от Техническия университет Нанянг в Сингапур, установи, че повишаването на морското равнище през този век ще бъде по-голямо, отколкото се смяташе досега.
Как хората се справят по време на пандемия в шведския експеримент зависи от това в коя част на града живеят.
Астрономите в Нова Зеландия откриха нова „една на милион” планета супер-Земя.
Американското дизайнерско студио Plastique Fantastique разработи пластмасов балон, който лекарите могат да използват, за да лекуват по-безопасно пациенти с коронавирус.
Зоолози от университета в Тел Авив (TAU) в Израел откриха ново животно – първото известно досега, което не диша кислород – отхвърляйки досегашните дългогодишни предположения за животинското царство.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах