сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Учени правят опити да разгадаят мистериозни проблясъци на повърхността на Луната, пише порталът Метро.
Най-малко десет души загинаха миналата седмица на Еверест. Планината отне повече животи за една седмица отколкото за цялата 2018 г.
Болест ли е бърнаут? Психиатрите си задават този въпрос вече повече от десетилетия. Някои го считат за модерно понятие с която се прикрива по-дълбока душевна болест като депресията, други – за болест на съвременното общество.
Бившият доброволец във великобританската армия изкачва скоростно шест от най-високите върхове за един месец.
Доколко „Аладин“ от големия екран се доближава до оригинала?
В навечерието на 80 годишнината на Колин Таброн, „Вакон“ представя една от най-добрите книги от майстора на класическия пътепис.

Kакво точно са гравитационните вълни и защо доказването на тяхното съществуване е толкова важно за човечеството?
Специална инсталация на Destructive Creation от събраните отпадъци ще привлече вниманието към все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните
Катерачите, които всяка пролет пристигат в базовия лагер на Еверест, се подготвят за срещи с безброй опасности – от височинна болест и лавини до инфекциозни болести. Когато пристигнат в базовия лагер обаче се появява една натрапчива мисъл: как могат да ползват интернет?
Учени откриха еволюционен парадокс, при който мъжете увреждат способността си да имат деца заради усилията си да изглеждат по-привлекателни.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах