сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
За пръв път на български език се появява толкова достъпна и научно издържана книга за едни от най-интригуващите обитатели на Земята.
Изправено пред климатична криза, заплашваща цивилизацията, човечеството трябва да избира между надеждата и капитулацията, каза шефът на ООН Антониу Гутериш, откривайки пленарното заседание на конференцията на ООН по климата COP25 вчера.
Телекомуникационните технологии, като 5G интернет, се нуждаят от място в електромагнитния спектър - диапазонът на всички възможни електромагнитни излъчвания, който включва микровълни, инфрачервена и ултравиолетова светлина, гама и рентгенови лъчи. Днес това пространство е ограничено.
Задават се нова година и ново десетилетие. Идеалното време да погледнем назад към едни от най-удивителните научни открития през 2019 г.
Защо жирафите имат толкова дълъг врат? Учени от Танзания, Кения, Великобритания и САЩ изясняват как жирафите всъщност се сдобиват с необичайния си ръст.
Въпреки факта, че ерата на пещерните рисунки е приключила много отдавна, хората все още намират части и парчета от предмети на изкуството от древността.
Запалиха светлините на коледното дърво във Витлеем, родното място на Иисус. Така официално беше дадено началото на коледните празници в библейския град.
Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните причини за смъртността на населението през XXI век, съобщава РИА „Новости“.
Черна дупка, която е толкова голяма, че според учените не би трябвало да съществува, беше открита на 15 000 светлинни години от Земята, съобщава „Скай нюз”.
Разрушителен трус с магнитуд от 6,3 по скалата на Рихтер разтърси крайбрежието на Албания в началото на седмицата. Има десетки загинали и множество разрушени сгради. Цяла Югоизточна Европа е силно застрашена от подобни тежки земетресения.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах