сп. National Geographic - Март 2020
National Geographic KIDS - Март 2020
Тъй като броят на случаите с коронавирус продължава да нараства в световен мащаб, позитивното мислене е трудно за постигане.
Струва ли си усилията смяната на часа?, този въпрос, в навечерието на преминаването към лятно часово време, разглежда английският “Таймс”.
Д-р Антъни Фаучи, който ръководи изследванията на инфекциозни заболявания в Националния здравен институт, каза за Си Ен Ен, че моделите, предсказващи милион или повече смъртни случаи, „почти сигурно са извън реалността“.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опасява, че коронавирусната криза в САЩ може да убие 100 000 души.
Нестресираните и спокойни хора са с привлекателно и младежко излъчване. Кой не би искал да избягва напрежението и стреса, което за жалост невинаги се получава във всекидневието.
Жулиен Лоазо, професор по средновековна история в университета Екс-Марсилия описва подробно за „Пари Мач“ паралелите между пандемията, която сполетя средновековното общество през XIV век, и тази на коронавируса, който днес парализира по-голямата част от света.
По целия свят лятното часово време въздейства на международните комуникации, внася промени в часови зони и евентуално влияе на здравето. Ето някои малко известни факти за него
Безброй фалшиви новини и конспиративни теории свързани с коронавируса циркулират из интернет пространството.
Броят на смъртните случаи в Италия, причинени от коронавируса, е нараснал с близо 1000 за един ден, включително 44 лекари.
Във Франция повече от половината пациенти с коронавирус в интензивни отделения са под 60, казва Жером Саломон, генералния директор на здравеопазването. Франция е четвъртата най-засегната страна от вируса в Европа.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах