сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Астрономите в Нова Зеландия откриха нова „една на милион” планета супер-Земя.
Американското дизайнерско студио Plastique Fantastique разработи пластмасов балон, който лекарите могат да използват, за да лекуват по-безопасно пациенти с коронавирус.
Зоолози от университета в Тел Авив (TAU) в Израел откриха ново животно – първото известно досега, което не диша кислород – отхвърляйки досегашните дългогодишни предположения за животинското царство.
Микроскопични останки от малцуване биха могли да помогнат да се разкрие кои праисторически хора са познавали вкуса на бирата, пише Сайънс Нюз.
Милиони от бездомните животни в Индия – в това число маймуни и крави – изгладняват, но добри самаряни излизат да ги хранят и в пандемията.
Както при всички видове, човечеството също има своето местообитание. До 2070 г. обаче то може да намалее застрашително, а милиарди хора да бъдат лишени от подходящи за живот климатични условия, алармират учените.
Идеята, че младите хора са станали по-малко социални заради смартфоните е особено широкоразпространена сред по-старото поколение. Американско проучване сочи, че младите, за които смартфоните и социалните медии са част от ежедневието, са точно толкова социално компетентни колкото и предишното поколение.
В Белия дом нараства тревогата от разпространение там на коронавируса. Сред тайните агенти имало 11 случая на болни от Covid19 - според документи, за които съобщава Yahoo News.
Да се лежи на пясъка тази година е точно толкова безопасно, колкото беше и миналата година, и преди 10 години, заяви професорът по морска микробиология Адамантиа Ефстратиу.
Денят на Европа е празник на Европейския съюз, на единството и мира на стария континент.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах