сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Испанският вестник „Ел Паис“ състави списък на най-екстремните градове в света, който включва най-тежките места за живот и туризъм.
През 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат с нови ограничения, за неспазването на които са предвидени строги наказания: високи глоби, лишаване от свобода и дори смъртно наказание, съобщава РИА Новости.
На тазгодишната Планетарна конференция учени обсъдиха как светът може да се предпази от потенциално опасни астероиди или комети насочили се към Земята.
Ако разкошната гробница на цар Тутанкамон (ок.1341-ок.1323 пр.Хр.) не бе открита, името му днес нямаше да се знае по цял свят.
Повечето страни от Европейския съюз са намалили емисиите на въглероден двуокис през миналата година, показват оценки.
Денят на Европа е празник на Европейския съюз, на единството и мира на стария континент.
На 8 май се навършват 41 години от първото изкачване без употребата на допълнителен кислород на най-високия връх в света – Маунт Еверест (8848 м).
Група британски учени взели проби от сладководни скариди от пет реки на 15 различни места в графство Съфолк, селски район североизточно от Лондон.
Историята на кита – белуга руски шпионин край бреговете на Норвегия продължава да обикаля световните медии. Китът отказва да напусне пристанището и радва местните жители с трикове на фона на различни теории от къде се е появил.
Малка и без излаз на море, Северна Македония, която гласува в неделя на президентски избори, наскоро влезе в световните новини, когато промени името си, за да сложи край на продължаващ 30 години спор с Гърция.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах