сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Източно антарктическият леден пласт, в който се съдържа 80% от световния лед, може да е по-уязвим поради затоплянето, отколкото се смяташе досега.
По книжарниците излезе „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – ментор на десетки успешни личности по света, ръководител на свръхпопулярни кампании за „Гугъл” и автор на хита „Твоето его е врагът”.
Докато човечеството търси алтернативи на антибиотиците и се опитва да създаде ваксина срещу нови инфекции, животните се защитават с природни средства.
Американските щати, разположени по протежение на Атлантическото крайбрежие и Мексиканския залив, предстои да се сблъскат с най-лошото от прогнозирания активен и потенциално разрушителен сезон на ураганите.
В Калифорния отново бушуват пожари. Евакуирани са над 7000 души.
Близо 75000 участници от Германия, Нидерландия и САЩ са се включили в проучване за оптимизма, най-голямото досега, резултатите от което неотдавна излязоха в журнала Journal of Research in Personality.
Американски учени установиха, че ледниковия период преди 13 000 години, поради който са изчезнали мамутите, е възникнал не заради падането на метеорит, а заради цяла поредица от вулканични изригвания. Резултатите от изследването са публикувани в списание Science Advances.
„Никой от странните пътешественици из България не е писал толкова вярно и точно като Ф. Каниц“.
На 1 август Гърция откри първия по рода си подводен музей, находка от амфори на древен кораб от V в. пр. н. е., обозначена като „Партенон на корабокрушенията”, край бреговете на остров Алонисос в западната част на Егейско море.
Средните годишни температури ще надвишат 29 градуса по Целзий, при положение, че хората обитават места със средни годишни температури от 11-15 градуса по Целзий или между 20-25 градуса.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах