сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Първите астронавти на Марс трябва да има убежище, което да ги предпази от негостоприемните условия на планетата.
Организацията по прехрана и земеделие към ООН оценява, че до 25 милиона източноафриканци ще страдат от недостиг на храна в края на годината.
Международен екип от учени, ръководен от изследователи от Техническия университет Нанянг в Сингапур, установи, че повишаването на морското равнище през този век ще бъде по-голямо, отколкото се смяташе досега.
Как хората се справят по време на пандемия в шведския експеримент зависи от това в коя част на града живеят.
Астрономите в Нова Зеландия откриха нова „една на милион” планета супер-Земя.
Американското дизайнерско студио Plastique Fantastique разработи пластмасов балон, който лекарите могат да използват, за да лекуват по-безопасно пациенти с коронавирус.
Зоолози от университета в Тел Авив (TAU) в Израел откриха ново животно – първото известно досега, което не диша кислород – отхвърляйки досегашните дългогодишни предположения за животинското царство.
Микроскопични останки от малцуване биха могли да помогнат да се разкрие кои праисторически хора са познавали вкуса на бирата, пише Сайънс Нюз.
Милиони от бездомните животни в Индия – в това число маймуни и крави – изгладняват, но добри самаряни излизат да ги хранят и в пандемията.
Както при всички видове, човечеството също има своето местообитание. До 2070 г. обаче то може да намалее застрашително, а милиарди хора да бъдат лишени от подходящи за живот климатични условия, алармират учените.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах