сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
Борбата срещу коронавируса е трудна поради много причини. Едната от тях е ограниченото ни познание за имунитета. Вирусите, причиняващи настинки поставят нерешими проблеми за изследователите. Ваксина или ефективна терапия за тях няма.
Мазнините на базата на насекоми са устойчива и здравословна алтернатива на маслото, според изследователския екип от университета в Гент, Белгия.
Патогенезата на болестта COVID-19 може да варира в зависимост от щама на неговия причинител – коронавирусът SARS-CoV-2, откриха изследователи от университета Жеджианг. Тяхното проучване е публикувано в портала MedRxiv.
Данте Фенолио е автор на книгата „Живот в мрака“, в която представя малки, странни същества, обитаващи места далеч от слънчевите лъчи. Той е успял да снима твари, които живеят навсякъде: от дълбоки морски води до подземни мрежи на термити.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Музеите в Австрия ще могат да отворят врати в средата на май, но големите масови мероприятия остават под забрана до 31 август, заяви вицеканцлерът Вернер Коглер.
На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва Априлското въстание, благодарение на което на картата на Европа се появи България.
През Страстната седмица християни от целия свят се събират в Йерусалим, за да отбележат кръстната смърт и възкресението на Иисус Христос.
Възкресение Христово, Великден, е най-големият празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Възкресението на Иисус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род.
Този християнски празник на повече от 2000 години отбелязва възкресението на Иисус Христос и е символ на пролетта.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах