сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Горещо ли ви е? Ето 14 снимки на кучета, намерили начин да се разхладят в летните дни.
ICA, Колумбийският орган за земеделие и животновъдство потвърди, че лабораторните тестове за панамската болест Tropical Race 4 (TR4) в карибския крайбрежен регион са положителни.
Плаването отвежда приключенците до едни от най-красивите и отдалечени краища на земята.
Много историци са се опитвали да определят колко красива е била тя, далеч по-малко са се чудели как е ухаела.
Около 300 милиона тона пластмаса се произвеждат всяка година, съобщава Световния фонд за природата (WWF), като голяма част от тях се озовават в бунища или замърсяват моретата, което се превърна в нарастваща международна криза.
Нов начин на измерване на топенето на ледниците под водната повърхност установи, че някои ледници се топят сто пъти по-бързо отколкото смятаха учените.
Нови изследвания показват, че жабите Goliath – най-големият вид жаби в света, открит в Камерун и Екваториална Гвинея – изграждат водоеми за яйцата и поповите си лъжички, премествайки скали, тежащи повече от половината от телесното им тегло.
Преди около 6000 години хората се отказали от живота си на ловци и събирачи и се установили като фермери. Този живот разбира се бил физически по-изтощаващ от удобното ни ежедневие днес, но тежкият живот на тогавашната жена бил очевидно напълно подценяван.
Вече девет години работници строят нов защитен корпус около стария саркофаг.
От 2012 година на 12 август се отбелязва Световният ден на слона – време да почетем големите интелигентни животни и да се замислим за тежкото положение, в което се намират.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах