сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Световната здравна организация издаде доклад, който се спира на разликите между двата вируса.
Броят на пациентите с новия тип коронавирус в Китай намалява с всеки изминал ден, като 82,7% от всички заразени хора вече са изписани от болниците.
Бадемово, соево, кокосово, обезмаслено или пълномаслено мляко? Американските магазини предлагат главозамайващ избор от млека, но един нов продукт търпи безпрецедентен растеж в търсенето и бързо се превръща във фаворит за веганите: овесеното мляко.
Световната пандемия от коронавирус вероятно ще приключи до юни, заяви в четвъртък старшият медицински съветник на китайското правителство Чжун Наншан.
Навсякъде по света жените живеят средно с четири години повече от мъжете.
„Вълнуващ разказ за живот изпълнен с приключения, с огромно историческо значение“
Ледът в Гренландия и Антарктида се топи 6 пъти по-бързо, отколкото през 90-те години, което води до повишаване на морското равнище.
И Непал спря разрешенията за изкачване на Еверест заради пандемията с коронавируса, „затваряйки” за изкачвания най-високият връх на Земята. Това се случи часове след като Китай спря достъпа до него от своята територия.
За да не се разпространяват болести като грип и коронавирус вероятно най-логичната и най-ефективна мярка е да мием ръцете си. Но това не винаги е било така. През XIX в. идеята е била дори скандална.
Немският канцлер Ангела Меркел съобщи във вторник, че две трети от немците може да се заразят с коронавиурс.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах