сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020
Уморени ли сте? Е, не само вие: все повече хора не могат да спят. Сега учени откриват изумително прост начин да контролират смущенията в съня: витамин D.
Целта на проекта за строителството на канала „Истанбул” е да обезпечи сигурността на корабоплаването, защитата на населението и околната среда. Това заяви министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Джахит Турхан за Анадолската агенция.
Още хора бяха евакуирани заради изригванията на вулкана Таал край Манила.
Водите в световния океан достигнаха най-високата си температура през миналата година и скоростта, с която се затоплят, се ускорява, разкри ново проучване.
Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света 2020“, съставена от експерти от Resonance Consultancy.
От заболявания, причинени от резистентни на антибиотици микроорганизми, умират до 700 000 души всяка година. До средата на века тази цифра може да нарасне до 10 милиона, казват експерти от ООН.
Според новоизлезлия Henley Passport Index японските паспорти отварят повече врати отколкото паспорт от която и да е друга страна на света.
Тази седмица броят на загиналите животни в горските пожари в Австралия надвиши един милиард.
В края на изминалата година екип на Българското дружество за зашита на птиците (БДЗП) приключи с инсталирането на всички 40 изкуствени гнезда, предвидени в рамките на проекта „Земя за царския орел“.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах