сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
В „Страх” един от най-авторитетните американски журналисти разкрива в неподозирани детайли как се вземат най-важните решения за външната и вътрешната американска политика.
Всяка година на 31 май се отбелязва Световният ден без тютюнопушене по инициатива на Световната здравна организация (СЗО).
Плешивите мъже често биват преценявани като по-доминантни и по-успешни – това сочи проучване на Пенсилванския университет.
Учените и до ден днешен спорят за причината за това изригване на кал, но според ново проучване тунел от магма вероятно поддържа вулкана активен през последното десетилетие.
Средните годишни температури ще надвишат 29 градуса по Целзий, при положение, че хората обитават места със средни годишни температури от 11-15 градуса по Целзий или между 20-25 градуса.
За пръв път на български излезе наръчникът „Как да остана жив” на Беър Грилс.
През 1999 г. Министерството на околната среда и водите определя 28 май за Ден на парковете в България.
Китайски алпинисти ще монтират специална измервателна техника на планинския връх, за да прецизират височината му, която към момента е 8848 метра.
Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Planckendael, бе открит прострелян от бракониери в Кърджалийско.
Няколко милиона тона пластмасови отпадъци навлизат в океаните ни всяка година – с разрушителни последици за околната среда.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах