сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020

„Три дни”

13.8.2020 г.

На български излезе „Три дни” – новият роман на шведския феномен Андерс Руслунд, който книга след книга завладява все повече и повече фенове на скандинавските трилъри по света.

Стокхолм е град, в който умират твърде много хора и инспектор Еверт Гренс го знае по-добре от всеки друг. Спомени отпреди седемнайсет години за най-ужасното местопрестъпление, което е посещавал, се завръщат, за да го преследват. Единствената оцеляла от бруталното убийство е едно малко, ужасено момиче, което Гренс е изнесъл на ръце. Години по-късно тя има нова самоличност, нов живот и сякаш всичко е забравено.

Но защо тогава някой е проникнал в апартамента, в който всичко се е случило, с взлом, без да вземе нищо? И какво общо има неразкритата трагедия със злокобен повелител на сенките, който се опитва да продаде голямо количество от най-мощната картечница, създавана някога?

Номинирана за престижните награди на Storytel за най-добър съспенс през 2019 г. и за шведски роман на годината за 2020 г., Три дни” е първата самостоятелна книга на Андерс Руслунд, чиито трилъри са четени от милиони по цял свят и са донесли на автора си редица отличия. Издателство Сиела

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах