сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

„Как да остана жив”

29.5.2020 г.

За пръв път на български излезе наръчникът „Как да остана жив” на Беър Грилс.

Световноизвестният британски пътешественик и експерт по оцеляване издава редица от най-важните си съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. От малко вероятни обстоятелства като затъване в плаващи пясъци, до всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – Как да остана жив” ни учи да посрещнем всеки риск.

Като военен от Британската армия, медик и командос от Специалните части, Грилс се е сблъсквал с всякакви ситуации, поставяли живота му в опасност. Той е най-младият британец, изкачил Еверест.

Стъпвайки на дългогодишния си опит, в Как да остана жив” Грилс споделя как можем да приземим самолет в случай на авария и как можем да скочим с парашут, ако нещата съвсем се объркат. Но също така ни учи как да реагираме и в далеч по-близки до ежедневието ни ситуации – като например ако спирачките на колата ни откажат или спукаме гума, докато караме с висока скорост.

Опасностите дебнат навсякъде около нас – били те токов удар, пожар или внезапно избухнала свада в бар – правилните реакции могат да бъдат от животоспасяващо значение. С гарантирани и лесни за запомняне съвети, разделени на ясни стъпки, Беър Грилс ни превежда през всички опасности, които биха могли да ни застрашат.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах