сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020

Пентагонът изпраща 1100 военни лекари в Ню Йорк за борба с вируса

5.4.2020 г.

Министерството на отбраната на САЩ ще изпрати 1100 военни лекари в град Ню Йорк, за да подпомогнат местните здравни власти в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Това обяви в неделя министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер в ефира на Си Ен Ен. “Говорих няколко пъти с кмета на Ню Йорк, Пентагонът работи много тясно с местните власти. Както знаете, в момента в няколко града на страната са разположени повече от хиляда военни лекари и медицински сестри, много от тях в Ню Йорк “, съобщи още Еспер.

Повечето от лекарите ще работят в центъра Jacob Javits (конферентен център в Манхатън, превърнат в болница с капацитет 2,5 хиляди легла), заяви американският министър на отбраната. Няколко стотин военни лекари ще бъдат изпратени в 11 градски болници, в които липсва медицински персонал.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в събота на брифинг в Белия дом обяви, че планира да изпрати допълнително лекари в най-засегнатия щат.

Съединените щати са на първо място в света по брой случаи на коронавирусна инфекция. Според университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани повече от 312 хиляди случая на коронавирусна инфекция. Над 9 000 заразени са починали, 15 021 души са се възстановили. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах