сп. National Geographic - Май 2020
National Geographic KIDS - Май 2020

Фармацевтичният гигант Bayer ще раздава безплатно Resochin

5.4.2020 г.

Лекарството против малария Resochin ще бъде използвано против заболяването от коронавирус.

В Германия при страхотни мерки за сигурност пристигнаха първите пратки от завода на Bayer в Китай. Лекарството сега ще бъде тествано как действа срещу Covid-19.

Шефът на Bayer Вернер Бауман посочи, че произвеждат лекарството изключително в полза на обществото и в кризата ще го раздават безплатно на правителствата.

Медикаментът Resochin поражда предпазливи очаквания за надежда. Китайските лекари са го давали на заразените от коронавируса и очевидно са имали успех. Изглежда, че Resochin може да облекчи заболяването.

Сега германският фармацевтичен концерн е доставил в Германия 600 000 таблетки от Азия. Те се съхраняват в склад на армията.

Доставката е част от  програма на Bayer за оказване на помощ. Шефът на концерта Бауман не иска да събужда твърде големи очаквания и посочва, че ефикасността спрямо Covid-19 тепърва ще се изследва. Медикаментът Resochin се използва вече над 80 години. Страничните ефекти от приложението му срещу малария са добре изследвани и познати, но той си остава лекарство, което може да бъде предписвано само от лекари, каза Бауман.

Bayer вече планира да започне в Европа производството на медикамента. Засега той се произвежда извън стария континент. Подробностите тепърва щели да се уточняват, като разходите са част от нашия обществен ангажимент, посочи Бауман.

Преди около две седмици президентът Тръмп доста възторжено се изказа за медикамента  и така събуди надежди в битката срещу коронавируса. Експертите обаче са много предпазливи в оценката си как ще действа срещу Covid-19. Германското правителство е разпоредило незабавни изследвания.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах