сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020

Ню Йорк: сексуални ограничения заради коронавируса

24.3.2020 г.

Заради пандемията от коронавирус в клиниките в Ню Йорк ще има недостиг на материали от първа необходимост. „Честно казано делят ни около десетина дни от недостига на дихателни апарати, хирургически маски и струпването на хора в болниците“, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио пред CNN в неделя.

Ако този проблем не се реши, това ще струва много човешки животи, казва де Блазио. „Ако не получим още дихателни апарати през следващите десет дни, хората, които нямат достъп до тях ще умрат“, каза той. 

„Най-лошото предстои“, предупреди кметът де Блазио по CNN, определяйки пандемията като „най-голямата вътрешна криза след Голямата Депресия“, през 1930 г. Затова е нужна цялата мобилизация на военните части и Конгресът трябва да действа така, сякаш сме на път към следващата голяма депресия“, каза де Бласио.

„Не организирайте оргии, моля!“

В града е издадена и „наредба за секса“. Тя е дълга две страници и в нея здравните власти изреждат съвети за половите връзки, така че коронавирусът да не се разпространява.

След уводната информация за това  как може да се заразите с Covid-19 се дават много конкретни съвети:  трябва да правите секс само с хора от вашето семейство. Не трябва да правите секс с непознати. Ако имате връзка с други хора нека те са възможно най-малко и не правете оргии, се казва в наредбата. Няколко пъти е подчертано да се използват презервативи и да се мият ръцете 20 секунди след секс.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах