сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020

Кредитните карти на супер богатите

29.2.2020 г.

Наистина богатите могат да сдобият с изключително специални кредитни карти.

Най-престижната кредитна карта в света е Centurion на American Express. Тя се дава само на клиенти, които отговарят на определени изисквания.

За да кандидатствате за черна карта трябва да изкарвате най-малко половин милиона евро годишно и да генерирате шестцифрен годишен оборот със златна или платинена кредитна карта.

Щом се сдобиете с черна карта имате на разположение невероятно обслужване. Притежателите й могат да използват горещата клиентска линия  за услуги на Centurion 24 часа в денонощието. Наред с всичко друго American Express организира екскурзии, преводачи и служители, които да ви паркира колата. Също така може да се възползвате от ексклузивни оферти като безплатни нощувки в луксозни хотели, по-хубави места в самолета, застрахователни ползи и отстъпки за пазаруване. Като собственик на черна карта можете да очаквате покани за специални събития като курсове по готварство с най-добрите готвачи в света.

Обикновените кредитни карти имат лимит, но при черните не е така. Ако спонтанно решите да си купите къща единственото, което трябва да направите е да си извадите картата. Китайският бизнесмен Лю Ицян прави най-скъпата транзакция с черна кредитна карта. Той дава 36 млн. долара за чаена чаша от династията Мин.

Картата VISA Infinite на руската банка „Сбербанк“ е най-луксозната в света. Тя е направена от чисто злато и е украсена с 26 диаманта. Картата е ограничена и запазена само за 100-те най-добри клиенти на банката.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах