сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020

Все повече мъже с пластични операции в Силициевата долина

20.1.2020 г.

Според скорошна статия на Питър Холи от Washington Post мъжете в Силициевата долина все повече обръщат внимание на външността си и дори прибягват до пластична хирургия, за да изглеждат по-добре и по-млади.

Те казват, че процедурите са от изключителна важност за да успеят в кариерите си. „В началото на 2000 и края на 90-те хората не се притесняваха толкова много за начина по който изглеждат“, казва Даниел, който пожелава да остане анонимен, но работи за известна технологична компания.

„Има обаче цяло ново поколение работници, които са създали различни очаквания и те започват с външния вид. Днес се виждат все повече хора в добра форма и модно облечени.“ Те прибягват към процедури с ботокс, филъри, лазерна терапия и радиочестотен микронидлинг – техника, която стимулира образуването на колаген и подмладява кожата. В някои случаи се подлагат на операции за лифтинг на очи и шии, съобщават от Post.

Пластичните операции стават все по-популярни и извън Долината. Според American Society for Aesthetic Plastic Surgery козметичните процедури сред мъжете са скочили с 325% от 1997 до 2015 г. Според данни на организацията над 100 000 мъже са си правили инжекции с филъри през 2018 г., около 500 000 – ботокс. И двете процедури се използват за намаляването на ефекта от стареенето. За някои мъже в Силициевата това е един от начините да преуспееш в технологичната индустрия, където просперират предимно младите.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах