сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

10 знака, че връзката ви се разпада

8.12.2019 г.

Дори и да не искате да си признаете, че връзката ви се разпада в крайна сметка ще трябва да се изправите пред фактите - или поне ако по-често се нещастни, отколкото щастливи с партньора си.

Business Insider пита специалисти кои са знаците, че съвместното съжителство не върви.

1. Най-напред споделяте новините с други хора, а не с партньора си.
Нормално е да съобщите нещо ново най-напред на партньора си. Може да става въпрос за увеличение на заплатата или лоша новина свързана със семейството – партньорът е обикновено първият човек, с когото да споделите. Но, ако това започне да се променя то може да е знак, че започвате да се отдалечавате един от друг.

2. Не искате да прекарвате свободното време с партньора си.
Обикновено хората мечтаят за следващата си ваканция или искат да приключат работа по-рано, за да прекарат време с партньора си. Разбира се, понякога човек иска да попътува с приятели или да има малко време за себе си. Но ако нямате желание да прекарвате свободното време с човека до вас трябва да помислите за връзката си.

3. Мечтите ви за споделен живот с него избледняват.
Когато хората са заедно, те виждат едно общо бъдеще. В повечето случаи човек си мечтае за връзка до живот. Когато половинката ви престане да бъде е част от плановете и мечтите ви, спокойно може да се разделите.

4. Физическата ви близост намалява
Близостта не означава само правене на секс. Понякога това е да се гушнете заедно в леглото, да си направите масаж един на друг или просто да се държите за ръце. Връзката ви вероятно е към края си, когато физическата близост вече не ви вълнува.

5. Опитвате се да избегнете конфликтите и неприятните ситуации.
На всеки етап от връзката конфликтните разговори с партньора може да се окажат предизвикателство. Въпреки, че е трудно да се овладяват подобни ситуации важно е да се изправяте пред проблемите. В дългосрочен план това би се отразило добре на връзката ви. Но ако стигнете до момента в който започвате да спорите и аргументите ви стават безсмислени, може би е защото вече има дистанция между вас и партньора ви.

6. Не си говорите много
Не само избягването на конфликтни ситуации е знак за застрашена връзка – ежедневните разговори също могат да дадат информация за състоянието й. Да спрете да си говорите не означава да прекратите всякаква комуникация. Това означава, че сте се отдалечили толкова, че вече не се познавате.

7. Чувствате се самотен въпреки че имате партньор
Може да е болезнено да се чувствате самотен макар и да имате партньор. „Ако усещате, че вашият партньор се интересува повече от телефона си или телевизора отколкото от вас е възможно да се почувствате самотен. Това е знак, че се е отдалечили един от друг.“

8. Вече не се гледате в очите
Връзката ви наистина е застрашена, ако не гледате партньора си в очите. Това се случва все по-често, когато сте се отдръпнали един от друг.

9. Интересите и хобитата ви са се променили значително
Често партньори имат сходни интереси - било то в професионално или лично отношение, но има нещо, което ги движи във връзката. Когато това се промени може да се окаже трудно да се сближите отново.

10. Непрекъснато търсите повод да се скарате
Няма значение от колко време сте с партньора си – винаги ще има моменти на несъгласие. Но, ако сте стигнали до момента в който спорите без каквато и да е причина – връзката ви е обречена.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах