сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020

"Бензиностанции" за електрически тротинетки

8.11.2019 г.

Американската компания Charge разработва депа за електрическите скутери, за да овладее хаоса с паркирането им и да подобри процеса на зареждане.

От декември 2019 г. Charge иска да направи първите депа и в Берлин.

Въвеждането на електрическите скутери по европейските пътища повдига дискусии – особено хаосът с паркирането по тротоарите. Американската компания Charge сега има решение.

Идеята им е превозните средства да не се оставят навсякъде, а да се паркират на фиксирани за целта депа. „Ние сме бензиностанциите на бъдещето. По пътищата вече има около милион скутери и пазарът бързо расте“, казва основателят на Charge Андрю Фокс.

През декември 2019 г. Charge иска да основе първите пунктове за зареждане в Германия - първо в Берлин, после в други градове. Като цяло Германия възнамерява да построи 250 депа.

„Виждаме голяма потенциал в европейския пазар“, казва Фокс. Освен към Берлин, компанията се е насочила към Париж и Лион през декември. Следващата година ще бъдат включени още двайсет европейски града.

От една страна пунктовете би трябвало да облекчат товара на градовете, а от друга – да улеснят работата на компаниите, занимаващи се с тротинетки. Зареждането им и транспортирането им до центрове за зареждане се считат за най-голямото разходно перо.

Немската компания Tier and Circ наскоро въведе нови електрически скутери, които вървят със сменящи се батерии – това елиминира проблема с транспортирането им до център за зареждане.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах