сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020

„Пътешествие като на кино“

10.9.2019 г.

Приключения по време на пътешествия, разказани от известни актьори, режисьори и сценаристи

За книгата:

Основната идея зад този сборник е съвсем проста: актьорите са разказвачи на истории още от времената на древните гърци. А откакто Холивуд излезе извън рамките на киностудиата, тези разказвачи пътуват до отдалечи кътчета на планетата, за да разказват своите истории.

 „Холивудските типажи“ са номади, от една страна заради работата си, но често и по природа. Актьорите пътуват с широко отворени очи и наострени уши – понякога го правят несъзнателно, друг път нарочно. Те постоянно търсят характери, вглеждат дори в най-малките детайли от поведението на хората или промените на гласа им, събират цялата тази информация, за да си я припомнят след време и да използват в някоя роля. Авторите на сборника решават да помолят някои от тези странстващи разказвачи да разкажат своите най-лични, вдъхновяващи, забавни, смущаващи и човешки истории, преживени по време на пътешествията им. Резултатът надхвърли нашите очаквания: тридесет и трите истории, написани от прочути актьори, режисьори и сценаристи от целия свят са богати, ярки и дълбоко лични. Всички истории са се случили на най-различни места по света, различават се по своите сюжети и настроение, но има нещо, което ги обединява: пътуването по широкия свят може да направи живота ни по-хубав, по-весел, изпълнен със знания – може да го промени. 

За авторите:
Андрю Маккарти е актьор, режисьор и автор на текстове за пътешествия. Снимал се е в повече от двадесет филма, сред които „Красиви в розово“, „Огън на свети Елмо“, „На дъното“, „Клуб „Радост и късмет“ и „Водопадите Мълхоланд“. Участва в бродуейската пиеса Side Man, отличена с награда „Тони“, както и в пиесата The Boys of Winter. Снимал се е в няколко телевизионни сериала, включително в два сезона на „Триумфът на червилата“. Работил е и като режисьор на тази продукция. Той пише материали и се изявява като редактор в списание National Geographic Traveler. Негови статии са публикувани в Atlantic, Slate, Travel + Leisure, Bon Appétit, Islands, Afar и National Geographic Adventure.

 Дон Джордж е редактор на други антологии на  „Лоунли Планет“, включително A Moveable Feast, The Kindness of Strangers and Tales from Nowhere. Той е също автор и на Lonely Planet Guide to Travel Writing. Дон е редактор на отдела за пътешествия на „Лоунли Планет“, редактор на отдела за пътувания на San Francisco Examiner & Chronicle и създател и редактор на раздела Wanderlust на интернет портала Salon.com. В момента е автор, редактор и колумнист в National Geographic Traveler, редактор и блогър в Gadling.com и редактор на списанието за литература и пътешествия Recce (www.geoex.com/recce). Дон често участва в телевизионни  и радио предавания като експерт по пътешествията.

Oтзиви:

„Пътеписите в този сборник са забавни, искрени, емоционални и с щипка холивудски блясък“.                                                                                                                                                                  New York Times

 Впечатляващ сборник с много различен поглед към пътуването, създаден от двама запалени пътешественици и забележителни актьори: Дон Джордж и Андрю Маккарти.

                                                                                                                                                           Travel+Leasure, magazine

„Пътеводителите на Lonely planet са удобни, полезни и интерсни като никои други“.

                                                                                                             Екип на TripAdvisor

 Пътеводителите на Lonеly planet са във всеки дом и библиотека, в раницата на всеки пътешественик, като приложение на мобилния телефон. Те са с всяко следващо поколение приключенци, за да ни показват как да пътуваме по света.

                                                                                                                        Fairfax Media, Австралия

 

 

www.vakon.bg

http://www.vakon.bg/pateshestvie-kato-na-kino

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах