сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021

Москва е европейската столица с най-много задръствания

12.12.2018 г.

Компанията за анализи на транспорта ИНРИКС проучва задръстванията в 1 360 града в 38 държави на пет континента и изчислява времето, което водачите прекарват в задръствания в различните часове от деня и седмицата.

Анализаторите са използвали повече от 300 милиона различни източници за целите на проучването. Градовете в списъка са подредени по времето, което средно пътниците прекарват в задръстване в най-натовареното време на деня.

Истанбул се нарежда на 15-то място сред градовете с най-голям трафик в света, според нов доклад на ИНРИКС, съобщава Хюриет. Сред европейските държави Истанбул се нарежда четвърти по отношение на най-лошия трафик. Според глобалната карта за трафик на ИНРИКС, средно пътниците в Истанбул са прекарвали 59 часа в задръствания през 2017 г.

САЩ доминират в класирането с най-много задръствания в световен мащаб с градове като Лос Анджелис, Ню Йорк и Сан Франциско.

Москва е с най-лошите задръствания от всеки столичен град в Европа като отнема на индивидуалния шофьор 91 часа през 2017 г. В Европа Москва е следвана от Лондон и Париж, съответно със 74 часа и 69 часа по отношение на времето, прекарано в задръствания.

Положението е много по-добро в някои от по-малките столици на континента. Любляна, столицата на Словения, е добър пример. Тя е с население от около 500 000 души, а забавянето, дължащо се на задръствания през 2017 г., възлиза на 21 часа./БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах