сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020

73 % от жените изневеряват поради една проста причина

28.11.2020 г.

Жените не изневеряват от скука или защото не са разбрани.

Причината изглежда е доста по-проста – или поне така се твърди в скорошно проучване: мъжете не помагат достатъчно в домакинството.

Както писа Independent, проучване в което участват 10 000 жени установява, че 73% от тях са били неверни към партньора си, защото той не им е помагал достатъчно.

Липсата на любов или угасналата страст рядко били посочвани като причина. По-скоро се оказало, че липсата на интерес към домакинството е решаващият фактор за изневяра.

Девет от всеки десет жени казали, че се дразнят от факта, че домакинската работа лежи само на тях. Осемдесет и четири процента изтъкнали, че това често става причина за спорове.

Предишно проучване на Мичиганския универстиет установява, че на женените мъже се пада по около 7 часа домакинска работа седмично, но тя се извършва основно от жените.

Оказва се, че двойките, които споделят домакинска работа правят повече секс от онези, които спазват стереотипа жената да работи повече. Това определено намалява риска на дамата в крайна сметка да й писне от мързела на мъжа и да започне да се оглежда за отдушник от напрежението у дома.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах