сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Илън Мъск иска да засели Марс преди избухването на Третата световна война

18.5.2018 г.

В началото на февруари компанията на Илън Мъск SpaceX изпрати най-мощната ракета Falcon Heavy, заедно с автомобила Tesla Roadster, за тестови полет в космоса с цел да обиколят Марс.

В много близко бъдеще Мъск иска да организира редовни полети до Марс и дори да положи основите на нова цивилизация там.

Мъск споделя, че планира да лети до Марс през 2019 г. Целта му е да построи независима „цивилизация“ на Марс. Причината: ако избухне Трета световна война и атомни битки заличат човечеството, ще има хора на Марс, които ще могат отново да колонизират Земята.

„Искаме да се уверим, че някъде ще има достатъчно семена от нашата цивилизация, за да може да се завърнем обратно на Земята и да я възродим. Аз смятам, че затова е важно да направим самоподдържаща се база, в идеалния случай на Марс, защото там е по-вероятно да оцелеем, отколкото на Луната“, каза Мъск.

Мъск не иска да се превръща в предвестник на Трета световна война, но особено предвид предходните  две световни войни, той смята, че трета ще има. И тази база – на Марс или Луната – трябва да бъде завършена преди избухването й.

Мъск също така обясни как вижда правителството на Марс: „Най-вероятно формата на управление ще бъде пряка демокрация в която хората ще изказват мнението си директно по конкретни въпроси, а не представително правителство“, каза той.

Мъск препоръчва бъдещите граждани на Марс да създават кратки закони, тъй като дългите, неразбираеми писани правила са подозрителни. „ Ако дължината на закона надвиши броя думи от „Властелина на пръстените“, тогава има нещо нередно, каза Мъск.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах