сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020

Силата и красотата на тигрите - галерия

28.7.2020 г.

В Световния ден на тигрите фотографът и природозащитник Стив Уинтър призовава да запазим големите котки за бъдещите поколения.

Най-смислените снимки са онези, които подтикват към промяна. Фотографът и защитник на големите котки Стив Уинтър се надява да вдъхнови опазването на тигрите чрез фотографиите си и да ги запази в природата и за следващите поколения.

Тигрите са силно застрашен вид и в природата са останали едва 3 890 екземпляра. Загубата на хабитати и репресивното избиване са основните фактори за изчезването на тигрите в Азия. Въпреки това най-голяма заплаха остават бракониерите, които продават органите на животните за направа на тигрово вино и мебели.

„Нямаме причина да използваме органите на този застрашен вид“, казва Уинтър. „Единственият начин по който може да се сдобием със силата на тигъра е да се изправим очи в очи с него.“

Години наред Уинтър снима тигри из Азия. В чест на Световния ден на тигъра той засвидетелства любовта си към големите котки и необходимостта да ги защитим.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах