сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021

Пуснаха в продажба първата летяща кола в света

14.2.2017 г.

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за първата в света комерсиална летяща кола - "Либърти".

От компанията уверяват, че автомобилите "Либърти" са изцяло съобразени с изискванията за безопасност, определени от регулаторните органи по света, и че доставките им ще започнат до края на 2018 година.

Първите 90 пилотни бройки се открояват със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли.  Стандартната цена е 399 000 долара, а за персонализация и допълнителни опции купувачите ще трябва да платят до 599 000 долара. След тях PAL-V ще започне продажба и на стандартния модел, известен като "Либърти спорт".

"PAL-V умишлено избраха да разработят, проектират и построят летящ автомобил с доказани технологии и в пълно съоветветствие с действащата нормативна уредба", обявиха днес от компанията пред медиите и изразиха очакванията си, че Северна Америка ще бъде най-големия пазар за иновацията им.

 

Илюстрация: PAL-V

И макар и PAL-V да е първата компания, която представя летящата кола на пазара, тя не е единствената, която е в играта. "Еърбъс" е друг потенциален играч и дори обещава до края на година да покаже прототипа си пред света. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах