сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021

Опитът на другите: Повечето родители в Германия виждат дефицит в обучението

18.1.2021 г.

Много родители в Германия са недоволни от качеството на дистанционното обучение по време на кризата с коронавируса. Голяма част от родителите забелязват, че децата изостават с материала.

Поради кризата с коронавируса присъственото обучение за повечето ученици в Германия бе прекъснато. Затова то се случва в домашни условия и уроците се преподават дистанционно. Ситуацията е предизвикателство за учители, родители и ученици. И тя може да продължи дълго време: предвид високия брой заразени в Германия, училищата може да останат затворени месеци наред.

В проучване, проведено специално за Business Insider,  близо 61% от родителите с деца в училищна възраст заявяват, че въвеждането на дистанционно обучение по време на пандемията е довело до изоставане в обучението сред децата. Родителите критикуват липсата на дигитална компетентност в училищата. Почти 60% от анкетираните считат това за проблем. Близо 52% се оплакват от техническото оборудване в училищата, налично за дигитални уроци. Други често споменават че проблемите организационни.

През пролетта Business Insider проведе проучване свързано с качеството на преподаването, сред родителите. По това време също училищата са били силно критикувани: 56% са оценили уроците на децата си като „лоши“.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах