сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Три невероятни места за живеене

2.10.2020 г.

На какви ли не места живеят хората! Тези градове за пореден път доказват, че хората са способни да обитават най-невероятни места и да се чувстват чудесно при всякакви условия! РИА Новости представя 3 невероятни за обитаване места в света.

1. Кастелфолит де ла Рока, 1000-годишно каталунско село, дълго километър. В града има само една улица и стръмни отвесни скали от двете страни с къщи, разположени на ръба. От двете страни на пропастта има река. В града живеят малко повече от 1000 души, а въздуха и природата са невероятни.

2. Слаб Сити е град в Калифорния. В този град няма нормални къщи в традиционния смисъл на думата. Тук живеят различни скитници, хипита, улични артисти, пенсионери и други, които няма къде да отидат. Хората тук живеят в ремаркета и импровизирани бараки без течаща вода или електричество, няма улици и адреси. Но също така няма данъци или наеми. И къщите са красиво декорирани като всички жители участват в декорацията със собствените си ръце. Жителите наричат своя град „последният свободен град в Америка“.

Туристи идват по тези места. Вярно е, че основният им интерес не е самият град, а Планината на спасението. Това е голяма инсталация, разположена близо до града – изрисуван от хипита хълм с цитати от Библията.

3. Как ви се струва град Лонгирбюен, разположен в норвежката част на Шпицберген?

Съдейки по къщите, боядисани в ярки цветове, градът е много позитивен, въпреки че е най-северният град в света. И да, това е единственото място, в който официално не можеш да умреш. В града има гробище, но то не се използва от 70 години.

Факт е, че климата е мразовит и предотвратява разлагането. Така човек и след смъртта си може да стане плячка на диви животни. Следователно, ако някой в Лонгирбюен напусне този смъртен свят се транспортира със самолет до континенталната част на Норвегия./ БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах