сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

„Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“

1.10.2020 г.

Издателство „Вакон“ и Хавиер Качо ви канят на премиерата на книгата „Нансен“

 Испанският писател, полярник и учен Хавиер Качо пристига в София специално за

премиерата на своята книга  „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“, издателство „Вакон“.

 Хавиер Качо е испански учен, полярник и писател. Участник в шест испански антарктически експедиции, а през 2020 г. е част от 28-та българска експедиция до Ледения континент.

Хавиер решава да напише книгата „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“ след като се среща с внучката на Фритьоф Нансен – Марит Греве в Норвегия.

Книгите му се радват на голяма популярност в Испания и по света. Предлагат се и в книжарницата на музея „Фрам“ в Осло, която е най-голямата книжарница за полярна литература в света.

През 2020 г. един от островите край Антарктида бе наречен „Качо” като признание за големия принос на Хавиер Качо за популяризиране на Антарктика и дългогодишната му подкрепа за българската антарктическа програма.

 Книгата

С авторитетния си начин на поднасяне на информация и невероятния талант да разказва истории Хавиер Качо ни кани да се потопим в интересния живот на полярния изследовател, който искаше да промени света – Фритьоф Нансен (1861-1930).

 Идеалист и мечтател, като изследовател Нансен направил революция в техниката на полярните плавания и с постиженията си станал безспорният авторитет, към когото всички се обръщали за съвет.

 В областта на науката той се откроявал със своите изследвания в зоологията и имал значителен принос в сферата на неврологията, бил голям специалист по океанография.

 Премиерата на книгата „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“ от Хавиер Качо Издателство „Вакон“ще се състои на 8.10.2020 г., 18:30 ч.„Огледална зала“ на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Събитието се провежда в партньорство:

 Български Антарктически Институт

Повече информация:

www.vakon.bg

https://www.vakon.bg/nansen-polqrniat-izsledovatel

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах