сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

„48-те закона на властта”

1.10.2020 г.

Бестселъровият американски писател Робърт Грийн (Законите на човешката природа”, Майсторството”, „Изкуството да съблазняваш” и др.) ни дава ключа към скритите механизми на властта във всичките ѝ форми – от историческите архиви чак до днешните ѝ приложения – в ново издание на 48-те закона на властта”.

То е  отговорът на нашето съвремие на легендарния труд на Николо МакиавелиВладетелят”.

Историята на човечеството е изпъстрена с описания на дворцови интриги, които неизменно са се разигравали около централната личност, притежаваща върховната власт – независимо дали става дума за крал, император или идеен водач. Дали нещата са се променили толкова много в днешния, далеч по-динамичен свят? Лидерството днес присъства под най-различни форми в на практика всеки етап от ежедневието ни – от офисната политика през политическите борби на управляващите. Но в днешния свят е също толкова опасно да демонстрираме, че жадуваме повече власт над хората и събитията около нас, колкото е било в кралските дворове от миналото.

Робърт Грийн разглежда 48 тактики на властта, за да създаде едно задължително четиво за всеки, които някога е изпитвал амбицията да се превърне в лидер. 48-те закона на властта” е едновременно историческа енциклопедия, която обединява трудовете на десетки видни личности от историята – Сун Дзъ, Бисмарк, Казанова, Уейл, Макиавели – и своеобразен наръчник към механизмите на властта, за да могат те да бъдат разпознавани, използвани или предотвратявани в съвременния свят.

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах