сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Изчезващият лед прави полярните пътувания почти невъзможни, казва авторът и приключенец Ерик Ларсен в книгата си, посветена на вероятно последната експедиция до Северния полюс.

Сигурно често се чудите защо се нуждаем от сън. Сънят е нужен да презаредим батериите си и да възстановим тялото си – това е общоприетото мнение. Но биолози от University of Wisconsin-Madison имат нова теория.
Китайското издателство Ningbo Publishing преди дни публикува книгата „Пернишки разкази“ от Здравка Евтимова.
Предлагаме ви поглед към едни от най-впечатляващите природните чудеса на Азия: хълмове, пъстри сюрреалистични варовици, водопади и високопланински езера.
За да не надхвърли глобалното затопляне 1, 5 градуса по Целзий ново проучване установява, че ще трябва да затворим много от старите заводи и фабрики
Най-шумната птица в света живее в Амазонската джунгла, казват учени.
Хиляди хора са участвали в огромна почистваща операция за отстраняване на нефт и катран от плажовете по североизточния бряг на Бразилия в събота, съобщи Би Би Си.
Менторът на десетки успешни личности по света и ръководител на свръхпопулярни кампании за „Гугъл“ Райън Холидей разкрива кариерния си път и борбата с най-големия си враг – егото.
Петдесет години след мисията „Аполо“ пробите, събрани тогава, все още водят до нови открития за науката.
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител – преподобни Йоан Рилски Чудотворец.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах