сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Известни са популярните туристически места в Черния континент, като резервата „Масаи Мара“ и лозята на Кейп. Но в Африка има 54 страни със забележителна култура и неземни природни чудеса. Ето някои по-малко популярни места, където може да опознаете континента в дълбочина.
Ново проучване установява, че кучетата попиват емоциите ни,.
Отдавна е известно, че мъжете имат малко по-висока телесна температура от жените. Затова „повечето офис сгради нагласят температурата в помещенията, използвайки стара формула, която се основава на метаболизма на мъжете“, обобщава проучване от 2015 г., припомня Insider.
От 2001 г. на 20 юни ООН отбелязва Международния ден на бежанците. По данни на ООН до края на 2018 г. заради войни или преследвания в света има близо 71 милиона разселени хора.
Яхтите служат не само за придвижване от място до място. Много често те са плаващи имения с много екстри и струват милиони. Снимките и информацията в галерията са по данни на Boat International.
Малка, стара звезда, едва на 12 светлинни години от нас вероятно приютява две умерени, скалисти планети, съобщиха астрономите вчера.
Като част от кампанията „Планета или пластмаса?“ National Geographic подкрепи почистването на плаж Ропотамо, организирано от сърфистите от WIND2WIN
Започна реставрацията на лъва на Паметника на свободата на връх Шипка.
На 18 юни се отбелязва Световния ден на филателията. На този ден през 1926 г. в Париж е основана Международната организация по филателия. Тук ви представяме информация за една от най-интересните и най-скъпи български марки.
Първото писмо, доказващо успешното завръщане на Христофор Колумб от експедицията му в „Индия”, е намерено в „Историческия архив на благородниците”, намиращ се в Толедо.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах