сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Децата между 6- и 8-годишна възраст считат родителите си за супергерои или злодеи под прикритие, а повече от половината дори са убедени, че майките им бащите им могат да четат мисли.
България е с едно от най-високите нива в ЕС на рециклиране на отпадъци от пластмасови опаковки. Това сочи последният доклад на Евростат.
Въз основа на анализ на данните за четири известни на човека коронавируса, които причиняват леки симптоми на обикновена настинка, американски учени са направили прогноза за развитието на COVID-19 за следващото десетилетие.
Класацията е съставена от британското списание “Monocle” и обхваща 25 града.
Големи надежди се възлагат на четвърта ваксина: тази на фармацевтичния гигант Johnson & Johnson.
Въпреки че Германия е скована от тежък локдаун от 16 декември, който бе затегнат още повече в началото на 2021 г., броят на новозаразените все още не спада значително.
Границите на изкуствения интелект (AI) се разширавят все повече с напредването на компютърната наука.
Българският град Пловдив е сред 10-те най-древни, но процъфтяващи и продължаващи да се заселват градове в света, идентифицирани от турския вестник “Сабах”.
Три западни равнинни горили в зоопарка в Сан Диего са се оказали с положителен тест за коронавирус, съобщи Министерство на земеделието на САЩ вчера следобед, което ги прави първите в света маймуни с този вирус.
Всички пилотирани космически кораби „Союз“ с екипажи през 2021 г. започват да летят до Международната космическа станция (МКС) по ултрабърза схема, следва от полетната програма на станцията, съставена от Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ (на “Роскосмос”) и достъпна за РИА Новости.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах