сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Останките на древен дворец на ацтеките, който по-късно е бил дом на испанския конквистадор Ернан Кортес, са открити под историческа сграда в столицата Мексико, съобщи правителството.
Имунитетът към коронавирус при много пациенти може да изчезне в рамките на месеци.
Дълго време не бе възможно на картата да се локализира потъналият континент Зеландия. Учени от американския институт GNS Science вече са успели да уловят контурите му.
Тази година се навършват 90 години от първото състояло се Световно първенство по футбол. Тази година за първи път в историята заради пандемията от коронавирус се отлага Европейско първенство по футбол - вместо през 2020 г. то ще се проведе през 2021 г. Ето как изглежда любовта към популярния спорт в подборката от ретро фотографии на National Geographic
Ново проучване доказва, че незаконната търговия с ягуари е нараснала през последните години.
Иконите в катедралата “Света София” ще бъдат запазени, съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калин в специално изявление.
Астронавти ще могат да кацнат на Луната през 2024 г.
Главният административен съд на Турция в петък отмени правителствения указ от 1934 г., който превърна „Света София” в музей.
На 10 юли 1949 година приключва строежът на мавзолея на Георги Димитров - една от най-противоречивите сгради в българската история.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах