сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020

Аржентина – танго, футбол и малбек (II част)

26.6.2016 г.

Пътепис от Зеки Малунски

Пристигам в Буенос Айрес и тук вече нещата не се така непознати – по-големия Мадрид, латиноамериканския Париж, перлата на Латинска Америка, с каквото и да го оприлича обаче сравнението няма да е съвсем точно.
    Има неща типични за всеки град, начина на живот и културата му, които винаги се свързват с него. Едно нещо, с което аз ще свързвам от тук нататък Буенос Айрес е тангото. Всъщност Буенос Айрес е танго. To e навсякъде – на специални места, в кафенета и ресторанти, в домовете на хората и на улиците.
    Тангото никога не излиза от мода в Буенос Айрес, защото това не е просто хоби, то е култура. Живот, който се предава от поколение на поколение.
    Хората свирят, пеят и танцуват танго навсякъде. В Ла Бока седнах в едно заведение на улица Кaминито, поръчах си чаша Малбек и се наслаждавах на страстното аржентинско танго.
    Лa Бока е може би най-известният от 48-те квартала на Буенос Айрес, отчасти защото тук е футболният стадион на отбор Бока Хуниорс, но най-вече заради Кaминито, колоритна и оживена улица с ярко боядисани къщи.
    Каквото и да напиша за Буенос Айрес няма да пресъздаде магията и чара му. Това е град, който трябва да се види с очите и почувства със сърцето. Затова няма да разказвам какво съм видял, а ще го покажа в галерията със снимки.
... След известно време, отлетяло като миг й прошепнах „Адиос, но не сбогом!“...

Подобни материали:

Аржентина - танго, футбол и малбек (I  част)

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах